Langer dachten wij erover na direct van wijnboeren lekkere biologische wijn te kopen. Om dat te kunnen doen gingen wij op reis naar duitse wijn langs de Moezel en andere wijnbouwgebieden in Duitsland. Hier een kleine terugkijk.
Van Biowijngoed Hubertushof aan de Moezel brengen wij twee soorten Riesling en een Muskateller mee, van friszuur naar lichtzoet. Wijnen met een fijne volle smaak.
Het was wel spannend, bij een wijnboer aan te bellen en met de vraag voor een wijnproeverij te komen. Naarmate de reis vorderde werden wij zelfverzekerder en leerden bij.
De meeste biologische wijnboeren komen uit bestaande wijnbouwfamilies, die vroeger of later over zijn gegaan naar biologische aanbouw.
Verder ging de reis naar Rheinhessen, Biowijngoed Lorenz. Deze wijnboer gebruikt onconventionele namen zoals “Unser täglich Rot”. Deze wijnen zijn lekker en een tijdelijke aanvulling op ons assortiment.
Demeter wijngoed Geheimrat Schnell verwelkomende ons op de Boerenmarkt van Darmstadt. Hier mochten wij van zijn wijnen proeven. Zelf heeft hij bij zijn marktkraam een combinatie van wijn een lekkere kaas te koop. Een echte fijnproever!
Verder ging het naar Franken, het Noorden van deelstaat Beieren. De wijn uit deze streek wordt vaak in Bocksbeutel flessen afgevuld. Dat lijkt ons iets voor in de winkel. Wij bezochten Biowijngoed Huter en Biowijngoed Rothe. Rothe bestaat al 40 jaar, Huter is een jonge biowijnboer. Beide hebben lekkere wijn in Bocksbeutels. Bacchus, Müller Thurgau en Silvaner zijn de bekende soorten witte wijn uit Franken. We hebben ook een rode in een Bocksbeutel meegenomen, een cuvée uit Pinot Noir en Domina, van Huter.
Iets bezonders van Biowijngoed Rothe is de Schwarzriesling. Vruchtige vrisse wijn met een donkere noot.
In onze winkel vinden jullie al deze wijnen, zo lang de voorraad strekt. We willen jullie op deze manier laten deelnemen aan onze duitse wijnreis.
Na de wijnbouwgebieden ging onze reis verder richting Ertsgebergte. Hier komen wij in oktober/ november op terug…
Proost tot dan.